Podcast & radio

Podcast
Naast tekstschrijver ben ik een gepassioneerd radio- en podcast maker. Voor Topkapi Films produceerde en maakte ik Topkapi Stories: een serie podcasts over de films De Liefhebbers, Bumperkleef en God Only Knows. Ook maakte ik een podcast serie voor de Gemeente Rotterdam, gepresenteerd door Sjoerd van Oortmerssen.

Radio
Van 2009 tot 2013 was ik presentator en samensteller bij Radio6 (NTR) en RTV Rijnmond. Voor Radio6 produceerde ik programma’s voor presentatoren Winfried Baijens, Sylvana Simons, Co de Kloet en Mijke van Wijk. Naast uitzendingen vanuit de studio produceerde ik concerten op locatie, zoals het North Sea Jazz Festival, Festival Mundial en het Edison Gala.

Vanaf 2011 presenteerde en produceerde ik zes jaar mijn eigen jazzprogramma Thelonious bij Radio Rijnmond. Vanaf 2016 ging Thelonious over in A Deeper Shade of Soul: een wekelijks muziekprogramma op zondagavond. Op dezelfde zender maakte ik maandelijks het nachtprogramma Wakkere Honden en was ik te gast bij shows als Dwars door Rijnmond en Rijnmond Nu. Momenteel presenteer ik een programma voor het Rotterdamse radiostation Operator Radio. Wil je ze beluisteren? Klik dan hier.

DJ Rita Lynn
Onder de naam Rita Lynn draai ik platen, live & direct. Mijn collectie bestaat uit soul, jazz, exotica, sixties latin, rock & roll, disco en boogie. Maar van een hitje tussendoor ben ik ook niet vies. Het liefste draai ik van vinyl en deed dat eerder bij BAR ALOHA, op het North Sea Jazz Festival, tijdens IFFR, Bevrijdingsfestival Rotterdam, De Nacht Van De Kaap, Burlesque Ballroom en in urban-podium BIRD.