journalistiek | eindredactie | pers & pr

Radio & dj

Naast schrijver ben ik een gepassioneerd radiomaker. Van 2009 tot 2013 was ik presentator en samensteller bij Radio6: Soul & Jazz (NTR) en RTV Rijnmond. Voor Radio 6 produceerde ik Winfried Draait Door, Winfried Draait Door Op Zondag en Winfried Woonkamer (presentatie Winfried Baijens), Sylvana’s Choice (presentatie Sylvana Simons), Co Live! (presentatie Co de Kloet) en Mijkes Middag (presentatie Mijke van Wijk). Naast uitzendingen vanuit de studio produceerde ik diverse concerten op locatie, waaronder op het North Sea Jazz Festival, Festival Mundial en het Edison Gala.

Van 2011 tot januari 2017 presenteerde en produceerde ik mijn eigen jazzprogramma Thelonious op Radio Rijnmond. Vanaf 2016 ging Thelonious over in A Deeper Shade of Soul; een wekelijks soulprogramma op zondagavond. Op dezelfde zender maakte ik maandelijks het nachtprogramma Wakkere Honden en was ik te gast bij radioprogramma’s als Dwars door Rijnmond en Rijnmond Nu. Momenteel presenteer ik eens per maand een programma voor het Rotterdamse radiostation Operator Radio.

DJ
Ik kom graag plaatjes bij je draaien! Live & direct. Dat deed ik eerder bij BAR ALOHA, het North Sea Jazz Festival, IFFR, Bevrijdingsfestival 2017 en 2018, Nacht Van De Kaap, voor North Sea Jazz Club Amsterdam, Rotown, Burlesque Ballroom, De Nieuwe Anita en urban-podium BIRD. Mijn platencollectie bestaat uit soul, jazz, exotica, sixties latin, rock & roll, disco en boogie en draai het liefst van vinyl. Maar van hits ben ik ook bepaald niet vies.

Mijn shows bij Operator Radio beluisteren? Dat kan hier.