Copy & pers

Cathelijne Beijn || Studio Voertaal

In mijn werk als schrijver zoek ik altijd naar de bijzondere details en fijne nuances die een verhaal bijzonder maken. Als journalist voor dagbladen en magazines, of als copywriter voor jouw bedrijf. Met de juiste toon, helder taalgebruik en een positieve inslag ga ik voor je aan de slag.

Voor kranten, tijdschriften en online kanalen schrijf ik verhalen over lifestyle en human interest, carrière en cultuur. Daarnaast maak ik teksten voor websites van bedrijven, en redigeer ik aanvragen voor fondsen binnen de culturele sector. 

Journalist & copywriter
Als freelance journalist en redacteur maakte ik eerder stukken voor onder NRC, NRC NEXT, ELLE, VIVA, Libelle, Volkskrant Magazine, Intermediair, JAZZ Magazine en HP de Tijd. Ook schreef ik voor jongerenmagazines als Tina, CosmoGirl! en de Walkie Talkie van de Borre Leesclub. Op dit moment schrijf ik wekelijks voor De Havenloods en NRC Rotterdam en maak ik commerciële teksten voor DPG Media online. 

Perscoördinator
Als perscoördinator breng ik voornamelijk evenementen onder de aandacht. Ik schrijf persberichten, onderhoud contact met nationale pers (print, online, radio & tv), denk mee over de beste invalshoek voor radio- en televisieredacties en zet voor mijn opdrachtgevers interviews en persmomenten op.

In 2015 startte ik als pers & pr consultant voor International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hetzelfde jaar werkte ik als communicatie assistent voor LuckyTV. In de jaren die volgden was ik perscoördinator voor filmfestival Roffa Mon Amour, het Oude Haven Zomerfestival en het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Momenteel verzorg ik voor het vijfde jaar op rij de pers voor fringefestival North Sea Round Town.