Copy & pers

Cathelijne Beijn || Studio Voertaal

In de verhalen die ik hoor zoek ik altijd naar de fijnste details en nuances die een stuk bijzonder maken. Als journalist voor dagbladen en magazines, of als tekstschrijver voor jouw bedrijf. Voor kranten, tijdschriften en online kanalen schrijf ik verhalen over lifestyle en human interest, carrière en cultuur. Daarnaast schrijf ik teksten voor websites van bedrijven en redigeer ik aanvragen voor fondsen binnen de culturele sector. Met de juiste toon, helder taalgebruik en een positieve inslag ga ik voor je aan de slag.

Journalist & copywriter
Als freelance journalist en redacteur schrijf ik onder meer voor NRC, NRC NEXT, ELLE, VIVA, Libelle, Volkskrant Magazine, Intermediair, JAZZ Magazine en HP de Tijd. Ook schrijf ik voor jongeren voor onder anderen Tina, CosmoGirl! en Walkie Talkie, als onderdeel van de Borre Leesclub. Als commercieel copywriter schrijf ik voor uiteenlopende klanten van DPG Media en publiciteitsbureau MissPublicity. Daarnaast ben ik hoofdredacteur van fringe festival North Sea Round Town.

Perscoördinator
Als perscoördinator met een uitgebreid netwerk breng ik jouw verhaal graag onder de aandacht. Ik schrijf persberichten, onderhoud contact met nationale pers (print, online, radio & tv), bedenk de beste invalshoek voor radio- en televisieredacties en zet interviews en persmomenten op.

In 2015 startte ik als pers & pr consultant voor International Film Festival Rotterdam (IFFR). Hetzelfde jaar werkte ik als communicatie assistent voor LuckyTV. Sindsdien ben ik perscoördinator voor filmfestival Roffa Mon Amour, het Oude Haven Zomerfestival, Festival Classique, het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) en North Sea Round Town.